Stephen King’i korkutan yazardan yeni kitap

Yeni Çıkanlar
Stephen King’i korkutan yazardan yeni kitap

2015 Bram Stoker Ödülleri’nde Romanda Üstün Başarı Ödülü’ne layık görülen Kafamdaki Hayaletler ile Stephen King’i korkutmayı başaran Paul Tremblay’in yeni kitabı Şeytan Kayası raflarda.

19’uncu yüzyılda, bugün ABD Borderland Milli Parkı’nın bulunduğu bölgeye köprü inşa etmeye giden işçiler tüyler ürpertici bir deneyim yaşadılar. İnsanların arzu ve zayıflıklarından faydalanmak için kulaklarına arsız vaatler fısıldayan Şeytan’ın neden olduğu kaos ve acı, Oakes Eastman adında zengin bir adamın araziyi satın alıp Şeytan’ı ormandaki ortası yarık bir kayanın içine hapsetmesiyle son buldu…

En azından bir süreliğine.

Şeytan’ın yeryüzünde hüküm sürdüğü kasvetli günlerin 200 yıl ardından, Tommy adında bir çocuk iki arkadaşıyla buluşmak için çıktığı evine bir daha dönmez. Bir yandan internetle birlikte çapı iyice genişleyen arama çalışmaları sürerken diğer yandan annesi Elizabeth, Tommy’nin hayaletinin kendisini ziyaret ettiğine inanmasına neden olacak işaretler görmeye başlar.

Tommy hayatta mı yoksa artık yaşamıyor mu? Evden kaçtı mı yoksa istediği halde evine dönemiyor mu? Elizabeth’in gördükleri hayal mi yoksa Tommy ona bir şeyler anlatmaya mı çalışıyor?

Ve belki de, Ames banliyösü sakinlerinin aklını kurcalayan en önemli soru… Geceleri pencelerinin önünde onları kim izliyor?

-- 

2015  Bram Stoker Ödülleri’nde Romanda Üstün Başarı Ödülü’ne layık görülen ve pek çok kaynak tarafından yılın en iyi korku romanı olarak gösterilen Kafamdaki Hayaletler kitabının yazarı Paul Tremblay, 2017 British Fantasy Society Ödülleri: “August Derleth” En İyi Korku Romanı Ödülü sahibi.

Yeni romanı Şeytan Kayası’nda okuru kayıp bir çocuğun izini sürmeye çağırıyor ve bu tehlikeli arayış sırasında temkinli olmak isteyen herkese küçük bir tavsiye veriyor:

“Şeytan’ı yalnızca ona gerçekten bakmadığınızda görebilirsiniz.”

-- 

2017 British Fantasy Society Ödülleri: “August Derleth” En İyi Korku Romanı Ödülü
2016 Bram Stoker Ödülleri: En İyi Roman Adayı
2016 Dragon Ödülleri: En İyi Korku Romanı Adayı
2016 Goodreads Choice Ödülleri: En İyi Korku Romanı Adayı
2017 Locus Ödülleri: En İyi Korku Romanı Adayı
2017 Alex Ödülleri: Aday

 

16 Mayıs 2018 Çarşamba
1415 Görüntülenme

Facebook Yorumları

Site İçi Arama
Anket Tümü
Kitap okumanıza en çok engel olan şey nedir?