64. Sait Faik Hikaye Armağanı sahibini arıyor!

Kitap Gündemi
64. Sait Faik Hikaye Armağanı sahibini arıyor!

Bu yıl 111 yaşına giren Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ve DarüÅŸÅŸafaka Cemiyeti ve Ä°ÅŸ Bankası Kültür Yayınları iÅŸ birliÄŸiyle düzenlenen 64. Sait Faik Hikâye ArmaÄŸanı’na baÅŸvurular baÅŸladı.

Yarışmaya katılacak yazarların, baÅŸvuru yapacakları hikâye kitabından on (10) nüshayı baÅŸvuru dilekçesi ile birlikte, 9 Mart 2018 Cuma günü Saat 17.00’a kadar DarüÅŸÅŸafaka Cemiyeti, Kurumsal Ä°letiÅŸim Birimi, DarüÅŸÅŸafaka Cad. No:5/9 34457 Maslak / Ä°stanbul adresine teslim etmesi gerekiyor.

DarüÅŸÅŸafaka Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, yarışmaya katılacak hikâye kitaplarının 2017 yılında yayımlanmış olması, daha önce herhangi bir ödül almamış olması gerektiÄŸi ve daha önce aynı armaÄŸanı kazanmış yazarların yarışmaya katılamayacağı vurgulandı.

Seçiciler Kurulu tarafından yapılacak deÄŸerlendirmenin ardından, sonuçların bu yıl mayıs ayı içinde açıklanacağı ifade edildi.

DoÄŸan Hızlan’ın baÅŸkanlığında toplanacak Seçiciler Kurulu, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Jale Parla, Murat Gülsoy, Metin Celal ve BeÅŸir Özmen’den oluÅŸuyor.

Bugüne kadar Haldun Taner, Orhan Kemal, Necati Cumalı, Adalet AÄŸaoÄŸlu, AyÅŸe Kulin, Selim Ä°leri, Oya Baydar, Bilge Karasu, Yekta Kopan, Mehmet Zaman SaçlıoÄŸlu gibi yazarların kazandığı Sait Faik Hikâye ArmaÄŸanı geçen yıl En Eski Yüz adlı kitabıyla Pelin Buzluk’a verilmiÅŸti.

Sait Faik Hikâye ArmaÄŸanı

1955’te yazarın annesi Makbule Abasıyanık tarafından kurulan Sait Faik Hikâye ArmaÄŸanı, 1964’ten beri DarüÅŸÅŸafaka Cemiyeti tarafından veriliyor. Sait Faik’in vasiyetnamesi doÄŸrultusunda dönemin ileri gelen edebiyat ustalarından oluÅŸturulan jüri, o yıl içerisinde yazılmış en iyi hikâye kitabını seçerek “Sait Faik Hikâye ArmaÄŸanı”nı veriyor.

Her yıl yazarın ölüm yıldönümü olan Mayıs ayında verilen ArmaÄŸan’la ilgili olarak DarüÅŸÅŸafaka Cemiyeti, 2012'den beri Türkiye Ä°ÅŸ Bankası Kültür Yayınları ile iÅŸ birliÄŸi içindedir.

DarüÅŸÅŸafaka hakkında:

Türkiye’nin eÄŸitim alanında ilk sivil toplum kuruluÅŸu olan DarüÅŸÅŸafaka Cemiyeti, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öÄŸrencilere kaliteli eÄŸitim olanağı tanıyarak, onların yaÅŸamlarını deÄŸiÅŸtiriyor. 1863 yılından bu yana “eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸi” misyonuyla varlığını sürdüren Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuÄŸun, DarüÅŸÅŸafaka EÄŸitim Kurumları’nda çaÄŸdaÅŸ koÅŸullarda okumasını, yükseköÄŸrenimleri esnasında da burs almalarını saÄŸladı. Tarihi boyunca ülkenin geliÅŸiminin bireylerin geliÅŸmesine paralel olacağını özümseyerek, “eÄŸitimle deÄŸiÅŸen yaÅŸamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine baÄŸlı, yaÅŸam boyu öÄŸrenen, araÅŸtıran, sorgulayan, çaÄŸdaÅŸ, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetiÅŸmesini saÄŸlıyor. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla seçilen 973 öÄŸrenci, Ä°stanbul Maslak’taki DarüÅŸÅŸafaka EÄŸitim Kurumları’nda, 9 yıl süreyle tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eÄŸitim sürecinden geçen öÄŸrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetiÅŸiyor.

2015 yılında BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen DarüÅŸÅŸafaka Cemiyeti, bağımsız kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin ÅŸeffaflığını, hesap verebilirliÄŸini ve sürdürülebilirliÄŸini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluÅŸu olmuÅŸ ve 2015 yılında notunu 10 üzerinden 9.08'e yükseltmiÅŸtir.

25 Ocak 2018 PerÅŸembe
2233 Görüntülenme

Facebook Yorumları

Site İçi Arama
Anket Tümü
Kitap okumanıza en çok engel olan şey nedir?