Küçük Asya’nın Tarihöncesi

Yeni Çıkanlar
Küçük Asya’nın Tarihöncesi

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), Arkeoloji ve Tarih kategorisinde Küçük Asya’nın Tarihöncesi: Karmaşık Avcı-Toplayıcılardan Erken Kentsel Toplumlara adlı kitabı yayımladı. Leiden Üniversitesi Yakındoğu Arkeolojisi Bölümü’nden Doç. Bleda S. Düring’in derlediği kitap, Azer Keskin tarafından Türkçeye kazandırıldı.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan, Küçük Asya’nın Tarihöncesi: Karmaşık Avcı-Toplayıcılardan Erken Kentsel Toplumlara adlı kitap raflardaki yerini aldı. Doç. Bleda S. Düring’in Arkeoloji ve Tarih kategorisinde kaleme aldığı kitap, Azer Kekin tarafından İngilizceden çevrilerek Türkçeye kazandırıldı.

Bleda S. Düring Küçük Asya’nın Tarihöncesi adlı kitabında, coğrafi olarak günümüz Türkiye’sinin büyük bir kısmıyla örtüşen Küçük Asya’nın MÖ 20.000’den 2000’e kadarki döneminin arkeolojik bir analizini sunuyor.

İnsan topluluklarının küçük ölçekli avcı-toplayıcı gruplardan, tarıma ve endüstriye dayalı ekonomileri olan, karmaşık ve hiyerarşik toplumlara dönüştüğü dönemi ele alan Düring, sonunda bütün Avrasya’ya ulaşan Neolitik yaşam biçiminin yayılışının ve hayvanların evcilleştirilmesi, metalürji, tahkimli kentler, uzun mesafe ticaret ağları dahil olmak üzere insanlık tarihindeki temel gelişmelerin izini sürüyor.

Avrupa ile Asya’nın kesişme noktasında yer alan Küçük Asya, genellikle teknoloji ve fikirlerin geçişi için bir köprü olarak algılanmıştır. Bu algıya karşı çıkan Düring, Küçük Asya’da kültürel gelişmelerin MÖ 9000’lerden itibaren kendine özgü bir gidişat izlediğini ileri sürüyor.

KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermekte kullanılıyor.​
 

3 Temmuz 2016 Pazar
1279 Görüntülenme

Facebook Yorumları

Site İçi Arama
Anket Tümü
Kitap okumanıza en çok engel olan şey nedir?